Από το 2004 βρισκόμαστε στις νέες μας εγκαταστάσεις στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού και παρέχουμε ένα μεγάλο Stock με πάνω από 39.000 προϊόντα καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο με πρωτοπόρα μηχανήματα. Η Cool Dynamic προσφέρει σεμινάρια σε αρχιμηχανικούς πλοίων, στο προσωπικό της και στα Τεχνικά Τμήματα της εκάστοτε Ναυτιλιακής Εταιρείας.

Παρακολουθώντας και εξελίσσοντας στο χώρο της ψύξης η εταιρεία οργανώνει και παρουσιάζει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε κατασκευαστικές εταιρείες στην Γερμανία, Δανία, Αμερική, Ολλανδία, Κύπρος, Βέλγιο αλλά και στο εσωτερικό της Ελλάδας από αντιπροσώπους τους στο HELEXPO Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, με πολλές παρουσιάσεις που ακολούθησαν σε Αθήνα, Κρήτη, Λάρισα και Κέρκυρα. Η εταιρεία επιθυμεί να προσφέρει στο προσωπικό σας την τεχνογνωσία να μπορεί να ανταποκρίνεται σε τυχόν βλάβες με άμεσες λύσεις σε ελάχιστο χρόνο εν πλω.

Από τότε η εταιρεία συνεχίζει να συμβάλλει στην περαιτέρω εκπαίδευση των πελατών της από την οργάνωση σεμιναρίων γύρω από τους συμπιεστές και τις αντίστοιχες μάρκες που χρησιμοποιεί περισσότερο η Ναυτιλιακή Εταιρεία. Πιο συγκεριμένα αναφερόμαστε σε μάρκες όπως Bitzer, Bock, Carrier, Copeland, Daikin, Danfoss, Friga – Bohn, Maneurop, Mycom, L’Unite Hermetique, SABROE (York), Stal, Alco, Castel, Danfoss, Refco.

Επίσης ενημερώνουμε και σχετικά γύρω από θερμοκρασίες και πιέσεις που πρέπει να δουλεύει το σύστημα αλλά λόγω της εκτεταμένης γνώσης μας γύρω από Ψυκτικά Ρευστά και Ψυκτέλαια ενημερώνουμε το Τεχνικό τμήμα σας και για τις κατηγορίες των Φρέον και τι θα ήταν το καλύτερο να χρησιμοποιήσετε στις εγκαταστάσεις στο καράβι σας. Ειδικότερα από την απαγόρευση του R22 και του R404-A το 2020, η ενημέρωση θα γίνει γύρω από τα ακόλουθα Ψυκτικα Ρευστά ISCEON® MO29 (R-422D), ISCEON® 39TC (R-423A), ISCEON® MO49Plus (R-437A), ISCEON® MO79 (R-422A), ISCEON® MO99 (R-438A) όπως και στην μετατροπή του συστήματος σας σε Suva® 95 (R-508B), Suva ®123, Suva® 134A, Suva® 404A, Suva® 407A, Suva® 407C, Suva® 410A, Suva® 507. Όσο αφορά τα Ψυκτικά λάδια που χρησιμοποιούνται στους συμπιεστές, ο κάθε τύπος για κάθε συμπιεστή είναι συγκεκριμένος αν και οι υποκατηγορίες των Ψυκτικών λαδιών είναι γύρω από  το Ορυκτέλαιο (Mineral Oil = MO), Αλκυλβένζολο (ΑΒ = Alkylbenzene) ή Πολυεστερικά λάδια (POE = Polyol Ester).

Μπορούμε να καλύψουμε όλες τις τεχνικές καταρτίσεις του συστήματος ψύξης σας στις απαιτούμενες ανάγκες, καθώς τα σεμινάρια προσαρμόζονται συγκεκριμένα στην επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού του εργαστηρίου σας. Τα προγράμματα κατάρτισης και ανάπτυξης τα οποία η εταιρεία μπορεί να τρέξει εκτός από τις βασικές αρχές της ψύξης και έννοιες είναι λεπτομερή προγράμματα για την ενεργειακή απόδοση.

Τα διάφορα προγράμματα μπορούν να παραδοθούν τόσο σε τοπικές όσο και σε απομακρυσμένες εγκαταστάσεις, για μικρές και μεγάλες ομάδες Τεχνικού τμήματος. Σε τοπικό επίπεδο τα προγράμματα παρέχονται στο εργοστάσιο της Cool Dynamic και περιλαμβάνουν μια ξενάγηση στις εγκατάστασεις της εταιρείας στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού, δίνοντας στους συμμετέχοντες του προγράμματος μια εσωτερική άποψη στις διαδικασίες παραγωγής για τις μεγάλες Συσκευασίες Ψύξης, Εναλλάκτες θερμότητας και Ανακατασκευή Συμπιεστών.

Η Cool Dynamic μπορεί να σας παραδώσει το ακόλουθο πρόγραμμα ή να προσαρμόσετε ένα πρόγραμμα κατάλληλο για τις ιδιαίτερες ανάγκες κατάρτισης σας:

  • Βασικές Αρχές στην Ψύξη – Ένα μονοήμερο πρόγραμμα που καλύπτει τα πάντα, από BTUs στον κύκλο συμπίεσης και ψυχομετρίας.
  • Σύνθετη Ψύξη –  Λεπτομέρειες που θα ακολουθήσουν στο σεμινάριο.
  • Διαδικασίες Συντήρησης – Ψύξη – Πώς να εκτελέσετε με ασφάλεια διάφορες διαδικασίες συντήρησης ψυγείων, όπως την αποστράγγιση του λαδιού, προσθήκη λαδιού, ελέγχος θερμοκρασίας και πιέσεως και είσοδος ενός λειτουργικού συστήματος.
  • Προγράμματα Ψύξης για τους περισσότερους οργανισμούς και μέλος ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων όπως κότερα, κρουαζιερόπλοια. Αυτό το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στη λειτουργία του συνόλου των διάφορων μηχανικών συστημάτων και των αλληλεπιδράσεων τους στο φάκελο εγκατάστασης.
  • Ψυκτικά Προγράμματα Ασφάλειας – Λεπτομέρειες που θα ακολουθήσουν στο σεμινάριο.

Στο τέλος κάθε σεμινάριου η Cool Dynamic εκδίδει πιστοποιητικά για την παρεύρεση των Τεχνικών τμημάτων της Ναυτιλιακής Εταιρείας έπειτα από το μπουφέ και ξενάγηση στους χώρους των εγκαταστάσεων μας.